Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης γνωστοποιείται ότι, κατά την σημερινή συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου ε.έ., της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στην κεντρική αίθουσα του Διορθοδόξου Κέντρου της Ε.Ε., εξελέγη ως νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο Αρχιμ. Πλάτων Κρικρής, Γραμματεύς του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μακαριωτάτου, με 55 ψήφους ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 59 ψήφους.
Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Λαγκαδά εις διαδοχήν του κοιμηθέντος, αειμνήστου Ποιμενάρχου μας κυρού Ιωάννου, ενώ λίγο αργότερα το Μεγάλο Μήνυμα εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης.
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου μας θα τελεσθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.
Ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Θεοφιλέστατος Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής εγεννήθη εις την Ιερά νήσο της Πάτμου το έτος 1962,ὀπου παρακολούθησε τίς εγκύκλιες σπουδές και ἀπεφοίτησε από την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Το έτος 1977 εισήχθη ὠς δόκιμος μοναχός στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τον Απρίλιο του 1979 εκάρη μοναχός υ πό του θείου του μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρο (μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), λαβών το όνομα Πλάτων προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδου συγγενούς εκ πατρός του. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος της Μονής, Κατηχητής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και ασχολήθηκε με την παλαιογραφία στην Πατμιακή βιβλιοθήκη.
Χειροτονηθείς Διάκονος το 1983 διορίσθηκε εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 1985 υπηρετήσας εις την Ιεράν Μητρόπολιν Περιστερίου, αναπτύξας πλούσια πνευματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ενοριακής ποιμαντικής. Επί δεκαετίας εξέδιδε και διηύθυνε το μηνιαίο περιοδικό «Ενοριακή Διακονία». Το 1997 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έως σήμερα διακονεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Αμπελοκήπων, τον οποίον εξωράισε, επεράτωσε δε και εξόπλισε Ενοριακό Ξενώνα Φιλοξενίας ιδρύσας εντός αυτού Παρεκκλήσιον προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.
Σπούδασε θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από τα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ζωηρό το ενδιαφέρον του για την Εκκλησιαστική Ιστορία και την σχέση της Εκκλησίας με το Γένος. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1996-1998). Το επόμενο έτος έλαβε Δίπλωμα Ειδίκευσης (master)στον τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Δογματικής Θεολογίας με το βαθμό Άριστα. Το 2002 εκπονήσας διδακτορική διατριβή ανεκηρύχθη Αριστούχος Διδάκτωρ Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Επί τετραετία υπηρέτησε ως Συνεργάτης του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου και Αρχισυντάκτης της εφημερίδος «Εκκλησιαστική Αλήθεια». Από το 1998 έως σήμερον υπηρετεί ως Γραμματεύς του Ιδιαίτερου Γραφείου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και του νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Εισηγητής Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής γυναικείων θεμάτων, Υπεύθυνος του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών και Επιμελητής εκδόσεώς των « Διπτύχων της Εκκλησίας της Ελλάδος».
Είναι μέλος της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λογοτεχνικής Εταιρείας και συμμετείχε σε πολλές εκκλησιαστικές αποστολές, συνδιασκέψεις και συνέδρια. Δίδαξε σε σχολές γονέων και σε συνάξεις φοιτητών και επιστημόνων. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις και έχει συγγράψει μελέτες θεολογικού και ιστορικού κυρίως ενδιαφέροντος.