ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Η μέγιστη προσφορά και επένδυση για τον τόπο μας και κατ’ επέκταση τη χώρα μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την προαγωγή της Παιδείας, των Επιστημών και της Τέχνης, ακριβώς επειδή στους τομείς αυτούς οι Έλληνες διακρίνονται διεθνώς.

Από τις πρώτες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Ιωάννου , την επομένη της ενθρόνισης του ήταν η ίδρυση και λειτουργία Ιδρυμάτων με σκοπό την κάλυψη ευρέως φάσματος δραστηριοτήτων και προσφοράς σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους της Επαρχίας της Μητρόπολης. Με την έγκριση των ¨Κανονισμών Λειτουργίας¨ από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημιουργήθηκαν τέσσερα ( 4 ) Ιδρύματα :


  • Κέντρο Νεότητας "Αγία Κυράννα"

  • Το Μουσείο Λειτουργικής Παράδοσης και Πολιτισμού ¨Φάρος¨

  • Η Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και 

  • Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ¨ Ορθόδοξη Παρουσία ¨


Είναι Κοινωφελή Ιδρύματα με πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έχουν έδρα την Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Με βασικές αρχές την πνευματική πρόοδο και προκοπή των νέων, με σκοπό να διατηρήσει ζωντανή την Χριστιανική και την Ελληνική παράδοση, την ιστορική μνήμη , με γνώσεις και πρόγραμμα βασίζουν την λειτουργία τους στην διακονία που επιτελούν τόσο οι έμπειροι καθηγητές, κληρικοί και λαϊκοί, όσο και τα υπόλοιπα διοικητικά στελέχη που φροντίζουν για την εξυπηρέτηση των σκοπών και εργάζονται για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Ιδρύματα θα βρείτε στις ανάλογες ενότητες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας.