(Δελτίο Τύπου) Κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης - Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα

Photo Gallery

Μέσα σε κλίμα χαράς και εορταστικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα παρουσίᾳ του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Αναστασιάδη, των τοπικών, των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της περιοχής, σύσσωμου του κλήρου της Μητροπόλεως και των μελών των Ερανικών Επιτροπών και Φιλοπτώχων Ταμείων των Ενοριών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο μήνυμά του ευχήθηκε ευτυχία, υγεία και πρόοδο σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά για το νέο έτος, μεταφέροντας παράλληλα τις εόρτιες ευχές και ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τον οποίο επεσκέφθη στις 29-30 Δεκεμβρίου μαζί με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, προκείμενου, να τον ευχαριστήσουν για την τιμή που επεφύλαξε στην επαρχία του Λαγκαδά να την επισκεφτεί πριν από δύο μήνες. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλανθρωπικό έργο το οποίο αναπτύσσει η Ιερά μας Μητρόπολη τονίζοντας συγχρόνως ότι επετεύχθησαν πλήρως όλοι οι στόχοι οι οποίοι ετέθησαν κατά το παρελθόν έτος, ενώ δεν παρέλειψε να ομιλήσει επικαίρως σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει την Πατρίδα μας ζητώντας από όλους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας έκλεισε με ευχαριστίες προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος και ευλόγησε τη μεταφορά, κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου, του λειψάνου του Αγίου Βασιλείου (δεξιά χείρα) το οποίο και τίθεται προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών της Περιοχής μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά έως την 9ην Ιανουαρίου.