(Δελτίο Τύπου) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Δωρεάν Ιατρικός Έλεγχος εις την Ι.Μ. Λαγκαδά.Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο δωρεάν ιατρικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής και κοινωνικής δράσης της Μητροπόλεως μας σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων, το πρωί της Κυριακής, 10 Δεκεμβρίου 2023.

Η παρούσα δράση υλοποιήθηκε εις την κεντρική Αίθουσα του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχειού, και αφορούσε σε ιατρικούς ελέγχους από Γενικό Ιατρό, Χειρούργο, Αγγειοχειρούργο, Ορθοπεδικό, Οδοντίατρο - Ορθοδοντικό, Ωτορινολαρυγγολόγο, Οφθαλμίατρο, Διαβητολόγο, Νευροχειρούργο, Δερματολόγο, Πλαστικό Χειρούργο, Διατροφολόγο και Ψυχολόγο και περιλαμβάνανε Κλινική εκτίμηση (Πνεύμονες, Καρδιά, μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, εκτίμηση κοιλιάς, ψηλάφηση - ακρόαση αρτηριών με χρήση μηχανημάτων Doppler αγγείων), Προσδιορισμός Σακχάρου αίματος, Καταγραφή και έλεγχος χορηγούμενων φαρμάκων.

Στην σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πλάτωνας, αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο που έχει η Εκκλησία μέσα απο την ποιμαντική μέριμνα της στην ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας, ενώ παίρνοντας αφορμή από τον στίχο του Απολυτικίου τωνμ Αγιών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού «δωρεὰν ἐλάβετε, δωρεὰν δότε», ευχαρίστησε τους εθελοντές ιατρούς και το προσωπικό που επισκέφθηκαν την επαρχία μας, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας