(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης

Photo Gallery

Με λαμπρότητα και πνευματική κατάνυξη εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στην Όσσα όπου και ευρέθησαν πρόσφατα τα λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης .

Την παραμονή της εορτής, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Ανήμερα δε της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννου και συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρου.

Στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά ,Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ομίλησε επικαίρως διά την εορτήν των Παμεγγίστων Ταξιαρχών και συνεχάρη τους δασκάλους και του μαθητές του δημοτικού σχολείου Όσσης που με την ελληνική σημαία προσήλθαν στον Ναό και συμμετείχαν στην πανήγυριν, όπως απαιτεί η παράδοση.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Θερμών κ. Δημήτριος ανέγνωσε το σχετικό Πατριαρχικό γράμμα και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης προεχείρισε εκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου σε Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τον Μουσικολογιώτατο κ. Γεώργιο Φερεντίνο, ο οποίος υπηρετεί ως πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά. Ο κ. Γεώργιος Φερεντίνος στην ομιλία του ευχαρίστησε εκ μέσης καρδίας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τη μεγάλη τιμή που του επεφύλαξε προχειρίζοντάς τον Άρχοντα Υμνωδό της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη που, από την πρώτη ημέρα που ήρθε ως Μητροπολίτης στην πόλη του Λαγκαδά, τον περιέβαλε με αγάπη και τιμή και αυτόν αλλά και τη χορωδία «Απόστολος Παύλος», την όποια διευθύνει.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας