(Δελτίο Τύπου) Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού ΙωάννουΓια περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Τριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου Ιωάννου

Επί τη συμπληρώσει τριών ετών, από την προς Κύριον εκδημία του μακαρία τη λήξει γενομένου, αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου, τελέσθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και εψάλη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου.
Των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος συνιερούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου (ο οποίος χοροστάτησε του Όρθρου), Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, του Θεοφιλάστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.
Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν  συμπροσευχητικώς, οι κατά σάρκα συγγενείς του αοιδίμου Ιεράρχου, η εψηφισμένη νέα Δήμαρχος Λαγκαδά κα. Νίκη Ανδρεάδου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητος, καθώς επίσης παλαιοί συνεργάτες και πνευματικά του παιδιά του από τον Λαγκαδά και από πολλά μέρη της Ελλάδος.
Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στην θεολογικώς εμπεριστατωμένη και συγκινησιακώς φορτισμένη ομιλία του ερμήνευσε τα υψηλά νοήματα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής της ημέρας καθώς επίσης αναφέρθηκε και στην πραγματικά χαρισματική και ακτινοβολούσα προσωπικότητα του μακαριστού Ιωάννου, με τον οποίο συνδέονταν πνευματικά μέσα από τα χρόνια της κοινής διακονίας τους, εις την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και κάτω από την φωτισμένη καθοδήγηση του πνευματικού τους Πατρός, μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη).

Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας πατώντας εδώ: Ομιλία Μητροπολ. Βεροίας -Τριετές Μνημόσυνο κυρού Ιωάννου

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τους τους παρόντες και λειτουργούντες Αρχιερείς, που με την παρουσία τους τίμησαν την μνήμη του μακαριστού προκατόχου του,  ο οποίος μέσα από το πολυσχιδές ποιμαντικό, πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελέστηκε κατά την διάρκεια της δεκάχρονης θεοφιλούς ποιμαντορίας του, κατέλιπε το αποτύπωμα της αγάπης και της μεγάλης προσφοράς του, τόσο στην τοπική  Εκκλησία και στην ευρύτερη περιοχή  του Λαγκαδά, όσο και εις τα πολλά πνευματικά αυτού τέκνα, παρέχοντας τον ίδιο του εαυτό ως υπόδειγμα  καλού ποιμένος, ακαταβλήτου  εργάτου του Ευαγγελίου και φιλοστόργου πνευματικού πατρός, ενώ καταλήγοντας παρακάλεσε όλους να έχουν στην καρδιά τους πάντοτε αλλά και στις καθημερινές προσευχές τους τον αοίδιμο Ιεράρχη.
Εν συνεχεία οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες μετέβησαν στο μνήμα που ευρίσκεται όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ιερού Μητροπολιτικό Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου και ετέλεσαν Αρχιερατικό τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Ποιμενάρχου της τοπικής Εκκλησίας Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Ιωάννου.