(Δελτίο Τύπου) Η Εορτή του συμπολιούχου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος και η διπλή επέτειος της Απελευθερώσεως εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και εκ της Γερμανικής κατοχής το 1944 - Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής 27/10/2023


Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Ελευθέρια Πόλεως Λαγκαδά

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με κάθε επισημότητα εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης την διπλή εορτή για την πόλη του Λαγκαδά, της 27ης Οκτωβρίου την μνήμη του Συμπολιούχου της πόλεως Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος και την επέτειο της Απελευθέρωσης εκ του  Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και από την Γερμανική κατοχή το 1944.
Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία τελέστηκε η Επίσημος Δοξολογία επί τη Απελευθερώσει της Πόλεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος.
Στον γεμάτο από Πιστούς Μητροπολιτικό Ναό, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φάνης Παππάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γεώργιος Ξενιτίδης, η εψηφισμένη νέα Δήμαρχος Λαγκαδά κα. Νίκη Ανδρεάδου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λαγκαδά και των Πολιτιστικών Συλλόγων τις περιοχής με τις γαλανόλευκες σημαίες και τα λάβαρα ανά χείρας.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε εντός του ναού από τον Καθηγητή Θεολογίας κ. Στέλιο Μπαλόμπα ο οποίος αναφέρθηκε με μεστό λόγο στο ιστορικό γεγονός της διπλής επετείου για την πόλη μας, μνημονεύοντας μεταξύ άλλων όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που με τον ηρωικό τους αγώνα, έχυσαν το αίμα τους ποτίζοντας το δέντρο της Ελευθερίας της Πατρίδος μας, γεγονός το οποίο αποτελεί χρέος τιμής για εμάς και ιερά παρακαταθήκη μνήμης για τον Λαγκαδά.
Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στην μορφή του σήμερα τιμώμενο συμπολιουχό της πόλεως Άγιο Νέστωρα, ως διαχρονικό σύμβολο Πίστεως, Θάρρους και Παρρησίας, ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους όσους παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την διπλή αυτή εορτή της πόλεως μας, προτρέποντας τους στο τέλος να ψάλλουν με μία φωνή, τον Εθνικό μας Ύμνο.