(Εσπερίδα) Αγιοτόκος Μικρασία

Επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και ο Δήμος Βόλβης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εσπερίδα με τίτλο «Αγιοτόκος Μικρασία».
Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 και ώρα 7:30μ.μ., στο ανακαινισμένο Πολιτιστικό Κέντρο Νικομηδινού.  


Πρόσκληση

    Η συμπλήρωση 100 χρόνων από την μκρασιατική καταστροφή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία εθνικού αναστοχασμού για την μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο μικρασιατικός ελληνισμός. Αποτέλεσμα αυτής ήταν η «υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών» (1922-24) από όλη τη Μικρά Ασία και ο ερχομός 1.230.000 Ελλήνων χριστιανών και 45.000 Αρμένιων προσφύγων στην Ελλάδα, καθώς η τελεία καταστροφή του Θρακικού και Μικρασιατικού ελληνισμού μαζί με του Πόντου. O ελληνισμός της Ανατολής εξαφανίστηκε ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια και  με την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα θα γίνουν το προζύμι της προόδου, καθώς θα εξελιχθούν σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας με την εργατικότητα, το επιχειρηματικό και φιλελεύθερο πνεύμα τους.
Γι αυτό το λόγο η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης μαζί με τον Οργανισμός Πολιτισμού, Α-θλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) του Δήμου Βόλβης θα  πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης με τίτλο: "Αγιοτόκος  Μικρασία" το Σάββατο 06 Μαΐου 2023 και ώρα 7.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικομηδι-νού Θεσσαλονίκης και σας Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ε Ι να παραβρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης.