(Αναδημοσίευση) Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.Αναδημοσίευση εκ του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων www.romfea.gr

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Ονομαστήρια Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, επί την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου.

Ημέρα κατά την οποία η Μητρόπολη του Σιδηροκάστρου λαμπροφορεί για τα σεπτά ονοματήριά του Ποιμενάρχου της, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μακαρίου.

Με τη χάρη του Θεού ο σεπτός Ιεράρχης κ. Μακάριος συμπλήρωσε ήδη 21 χρόνια στο πηδάλιο της ιστορικής Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Ακούραστος εργάτης της τοπικής Εκκλησίας, δυναμικός στο λόγο του και δημιουργικός στο ποιμαντικό του έργο με ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον για τη χριστιανική νεολαία.

Έτσι εξηγείται η συμπροσευχητική μαζική παρουσία αντιπροσωπειών μαθητών όλων των Σχολικών Βαθμίδων της περιοχής για να του ευχηθούν καταθέτοντας την αγάπη και τον σεβασμό τους.

Του πανηγυρικού Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λαγκαδά κ. Πλάτωνος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, τους οποίους πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι.

Ο λαός της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Σιδηροκάστρου προσήλθε για να προσευχηθεί και να τιμήσει τον Επίσκοπό και πνευματικό του πατέρα με επικεφαλής τον Βουλευτή Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ενάρετο και ασκητικό βίο του Αγίου Μακαρίου, εστιάζοντας στην νηστεία, την προσευχή και την ησυχία που καλλιέργησε ο Άγιος, φθάνοντας σε υψηλά πνευματικά επίπεδα.

Ευχήθηκε εγκάρδια και εκ μέρους του Μητροπολίτη Λαγκαδά στον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο τα έτη του να είναι πολλά, καλλίκαρπα και ευλογημένα για να δοξολογεί τον Θεό και να συνεχίζει να ποιμαίνει ευαρέστως το ποίμνιο της ακριτικής Μητροπόλεως.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Μακάριος ευχαρίστηκε εκ βάθους καρδίας τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον ευσεβή και φιλάγιο λαό για τις εγκάρδιες ευχές επί την ονοματική του εορτή.

Μετά τη Θεία Λειτουργία δέχθηκε τις ευχές των πιστών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως που ανακαίνισε εκ βάθρων ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας