(Φωτογραφικό Υλικό) Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ι.Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ασκού καθώς και χειροτονία στον Ι.Μ. Ναό Αγ. Παρασκεύης.

Photo Gallery

Το απόγευμα της Τετάρτης και ώρα 17:00 τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου παρουσίᾳ κληρικών, των τοπικών αρχών και του λαού και εν συνεχείᾳ πραγματοποιήθηκε στο καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου η κουρά του Μοναχού Ανθίμου, κατά κόσμο Παναγιώτη Γιάννη, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στον αγώνα που πρέπει να κάνει ο μοναχός σε όλη του την ζωή ώστε να είναι το φώς που θα φωτίζει τους πιστούς, για να βρίσκουν το δρόμο της σωτηρίας τους, ειδικά στου σημερινούς δυσχειμέρους καιρούς.

Τέλος, τόνισε την αξία της υπακοής και ευχήθηκε ως Άνθιμος, ο νέος μοναχός να είναι και καλλίκαρπος.

Την επομένη πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και εις διάκονο χειροτονία του Μοναχού Ανθίμου.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης προέβη στην εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Ανθίμου (κατά κόσμον Παναγιώτη) Γιάννη.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος απήυθυνε λόγους πατρικούς προς τον νεοχειροτονούμενο, προτρέποντάς τον να υπηρετήσει με ζήλο το έργο Ιησού Χριστού, το οποίο είναι έργο σωτηρίας των ψυχών και μένει εις τον αιώνα γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι έργο αληθινό και μέσα από αυτό ο άνθρωπος γίνεται κοινωνός και μεθέκτης της δωρεάς της ακτίστου χάριτος του Θεού.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Μητροπολίτης μας συμβούλεψε τον π. Άνθιμο να ζει και να πορεύεται με γνώμονα το θέλημα Κυρίου και όχι με το θέλημα των ανθρώπων, οι οποίοι πολλές φορές λόγω του εγωισμού θέλουν μόνο το δικό τους να γίνεται, με αποτέλεσμα σήμερα να βλέπουμε όλες αυτές τις συγκρούσεις μέσα στην κοινωνία που ζούμε ή ακόμα και στην ίδια την οικογένειά μας.

Παρότρυνε, δέ, τον νέο κληρικό να είναι υπάκουος στο θέλημα του Κυρίου ακολουθώντας την σωτηριώδη επίκληση της Κυριακής Προσευχής «γενηθήτω το θέλημά σου» και να μην φοβηθεί αυτά που θα συναντήσει στην πορεία της νέας του ζωής.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέτρεψε τον π. Άνθιμο να είναι «άνθιμος» με καρποφορία, με περιεχόμενο ανθέων πνευματικών, να είναι «άνθιμος» που θα σκορπίζει χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα και να δίδει αγωνιστική μαρτυρία με την πλήρη αφοσίωσή του στην Εκκλησία.

Και με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον Άγιο Άνθιμο Επίσκοπο Νικομηδείας, του οποίου η μαρτυρία βίου αγιότητος διδάσκει πολλά, καθώς και τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο προς τιμήν του οποίου του έδωσε το όνομα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας