(Αναδημοσίευση) ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στα ονομαστηρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

 Αναδημοσίευση εκ του εκκλησιαστικού πρακτορείου ειδήσεων www.romfea.gr

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ: Ονομαστήρια Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου

 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στα Τρίκαλα η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όπου άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

 Με τον εορτάζοντα Μητροπολίτη συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Σύρου κ. Δωρόθεος και Λαγκαδά κ. Πλάτωνας.

 Στον Ιερό Ναό έσπευσε πλήθος πιστών, οι οποίοι θέλησαν να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους για την ονομαστική του εορτή.

 Να αναφερθεί ότι στα ονομαστήρια παρέστη και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενεργείας κ. Κώστας Σκρέκας, καθώς και οι άρχοντες του Τόπου.

 Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος αφού ευχήθηκε έτη πολλά στον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική περικοπή του Καλού Σαμαρείτη.

 Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή τόνισε πως: «για εμάς που είμαστε στην Εκκλησία πλησίον είναι ο καθένας που βρίσκεται δίπλα μας. Διακονώντας στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, την οποία απαρτίζουν 12 από τα 24 νησιά των Κυκλάδων θέλω να σας διαβεβαιώσω πόσες πολλές φορές έχω γίνει μάρτυρας ο ίδιος πτωμάτων συνανθρώπων μας που εκβράζει η θάλασσα στις ακτές των νησιών μας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άγνωστοι για εμάς, αλλά είναι ο πλησίον μας».

 Τέλος ο Μητροπολίτης Σύρου κλείνοντας το κήρυγμά του αναφέρθηκε και στην πανδημία που ταλάνισε την πατρίδα μας τα τελευταία 2 χρόνια, τονίζοντας πως και ο Ιερός Χρυσόστομος που σήμερα εορτάζουμε μάς λέει να έχουμε εμπιστοσύνη στους ιατρούς, καθώς και εκείνος τους ασθενείς φίλους του στους ιατρούς τους έστελνε.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας