(Δελτίο Τύπου) Ιερά Αγρυπνία εις τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης 


Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ:
Ιερά Αγρυπνία - Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Κατόπιν σεπτής αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονικής κ.κ. Ανθίμου, το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία ετέλεσθη εις τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της πόλεως των Θεσσαλονικέων.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν κατά τη διάρκεια των κατανυκτικών Ακολουθιών πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, ενώ το Αναλόγιο του Ναού λάμπρυναν με την παρουσία τους Χορός Ιεροψαλτών εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, αποδίδοντας θαυμάσια τους προβλεπόμενους ύμνους και τα τροπάρια, τους οποίους άκουγε με κατάνυξη το πλήθος πιστών που προσήλθε για να προσκυνήσει την πανσεβάσμια και περισπούδαστη ιερή εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους  και τα Σεπτά Λείψανα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και της Αγίας Ανυσίας.
Στη σύντομη ομιλία του, προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μορφή του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος και είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, στο Μαρτύριο του  επισημαίνοντας την τόλμη που επέδειξε καθώς επίσης και το παράδειγμα του, ως κατηχητή προτρέποντας όλους να το ακολουθήσουν έχοντας Χριστομίμητο βίο και τον Θεό μέσα στην καρδιά τους.
Καταλήγοντας κατάθεσε μερικές από τις προσωπικές του μαρτυρίες και βιώματα που βίωσε κατά την 20ετή και πλέον διακονία του ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών, ενώ εξέφρασε εκ μέσης καρδίας λόγους ευχαριστίας προς τον οικείο Ποιμενάρχη για την ευλογία που του παρείχε, ώστε να προστεί της σημερινής Ιεράς Αγρυπνίας καθώς επίσης και τον Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Πέτικα, για τη φιλοξενία και την πρόσκληση που του απηύθυνε.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας