(Δελτίο Τύπου) H Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού - Αναχώρηση της Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.

Ανήμερα της μεγάλης για την Ορθοδοξία μας εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνας, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, που με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάριν και την ευλογίαν του Σταυρού του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην θεολογία του Σταυρού και στο νόημα της σημερινής εορτής,  η οποία προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία να κατανοήσουμε το σκοπό μας που είναι η κατά Χριστόν ζωή και η πορεία μας προς τον Παράδεισο.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μετέβη εις την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, όπου εψάλει η Ιερά Παράκληση και έλαβε χώρα η αναχώρηση της Εικόνος της Παναγίας Γοργοεπηκόου για την καθέδρα της εις την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.


ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας