Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Διακαινησίμου Εβδομάδος του Σωτηρίου Έτους 2022
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινώνονται σχετικά με το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Διακαινησίμου Εβδομάδος του Σωτηρίου Έτους 2022, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 25 Απριλίου – 02 Μαΐου 2022 τα εξής:Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 25 Απριλίου 2022, και ώρα 08:00, θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σοχού.Το εσπέρας της ιδίας και ώρα 17:00 θα χοροστατήσει του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, επί τη εορτή των Αγ. Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ραφαήλ Σοχού.


Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 08:00, θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή των Αγ. Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής των Λαγυνών.Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 28 Απριλίου 2022 και ώρα 19:00, θα χοροστατήσει του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λητής.Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 29 Απριλίου 2022 και ώρα 08:00, θα προεξάρχει της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, εις τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Ασκού.


Το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2022, κατόπιν σχετικής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, θα λάβει μέρος στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν επί τη ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Θωμά, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου  Θωμά Αμπελοκήπων.

 

Την Δευτέρα 02 Μαΐου 2022, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, θα συμμετάσχει εις το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης, Πολιούχου και Εφόρου της πόλεως της Μονεβασίας.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης