(Ανακοίνωση) Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος 11-20 Μαρτίου 2022

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινώνονται σχετικά με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 11 - 20 Μαρτίου 2022 τα εξής:

 

Το διήμερο, 11-12 Μαρτίου 2022, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, θα μεταβεί στην πόλη της Ορεστιάδος, όπου θα λάβει μέρος στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή των Αγίων Θεοδώρων, Πολιούχων και Εφόρων της Πόλεως.Την Κυριακή, 13 Μαρτίου 2022, (Κυριακή της Ορθοδοξίας) θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί εντός του Ναού, η περιφορά των ιερών Εικόνων


Την Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, και ώρα 17:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξαμηλίου και στις 18:00 εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κριθιάς.


Την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, και ώρα 18:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Καβαλλαρίου.


Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, θα μεταβεί στην πόλη των Τρικάλων όπου θα λάβει μέρος στην Υποδοχή των «Αχράντων Παθών» (εκ της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας), εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων και εν συνεχεία θα χοροστατήσει του Μεγάλου Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τῇ εορτή του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού και θα προεξάρχει της Εσπερινής Προηγιασμένης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.


Την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2022, και ώρα 17:00, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Νικοπόλεως και στις 18:00 εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ξυλουπόλεως.  


Την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, και ώρα 19:00, θα χοροστατήσει κατά την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.


Το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022, και ώρα 18:00 θα χοροστατήσει του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού επί τη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, εις τον Ι.Ν. Αγίου Γρηγορίου Παλαμά – Μελισσοχωρίου.


Την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαγυνών.


Το εσπέρας της ιδίας ημέρας και ώρα 18:00 θα χοροστατήσει του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού εις το Ιερό Ησυχαστήριο «Παναγίας Άξιον Εστί» Μεσσαίου.Δεδομένου ότι υπάρχει ενδεχόμενο ξαφνικής τροποποιήσεως του παραπάνω προγράμματος, να κάνετε πρωτύτερα μία επιβεβαίωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως πριν από κάθε Ακολουθία.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης