(Ανακοίνωση) Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος 18 -19 .12 .2021

Ανακοίνωση

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινώνονται σχετικά με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 18 - 19 Δεκεμβρίου 2021 τα εξής:

* Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 07:30 - 11:00 θα τελέσει τα Εγκαίνια του εκ βάθρων αναστηλωθέντος παλαιού Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου Καβαλαρίου και εν συνεχεία θα προστεί της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.* Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, στις 19:00 και κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη και του Διευθυντού του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, κ. Συμεών Πασχαλίδη, ο Σεβασμιώτατος θα παρακολουθήσει την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Τριάντα χρόνια διακονίας» που παρήχθη με χορηγία της «Αδελφότητας Οφφικιαλίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας: Παναγία Παμμακάριστος». 
Η εν λόγῳ εκδήλωση θα λάβει χώρα εις τον Κινηματογράφον Ολύμπιον, επί τη ευκαιρίᾳ της συμπληρώσεως, τριάντα χρόνων (1991-2021) θεοφιλούς Πατριαρχικής διακονίας της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.


* Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 07:30 – 10:30, Κυριακή προ της του Χριστού Γεννήσεως, θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσοχωρίου.Παρακαλούνται άπαντες που θα προσέλθουν στις Ακολουθίες να τηρούν τα προβλεπόμενα εκ των υγειονομικών αρχών μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.