(Ανακοίνωση) Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος 10 -12 .12 .2021

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ανακοινώνονται σχετικά με το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, κατά το χρονικό διάστημα 10 - 12 Δεκεμβρίου 2021 τα εξής:

*Την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, συγκαλείτε η καθ΄ έτος, Γενική Σύναξη Κατηχητών, Κατηχητριών και Υπευθύνων κύκλων μελέτης της Αγίας Γραφής, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου ο Σεβασμιώτατος θα δώσει κατευθύνσεις ως προς το Κατηχητικό έργο καθώς επίσης και θα επιδώσει και τα Διοριστήρια  Έγγραφα.

*Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, θα χοροστατήσει του Όρθρου και θα προεξάρχει της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και εν συνεχεία θα τελέσει Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος.

*Το εσπέρας της ιδίας ημέρας και ώρα 17:30, εις την κεντρική Αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», θα πραγματοποιηθεί επί τῇ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 χρόνων από της κηρύξεως της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η επετειακή εσπερίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως «1821-2021 παρελθόν, παρόν και μέλλον».


Κατά την διάρκεια της εορταστικής εκδηλώσεως θα ομιλήσουν οι: 
1) Aρχιμ. Νικόδημος Σκρέττας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
2) Αιδ. Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Α.Ε.Α.Θ.
3) Σταύρος Μπαλογιάννης, Ομοτιμος Καθηγητής Νευρολογίας Α.Π.Θ.
4) Τρύφων Τσομπάνης, Αναπλ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
5) Ιωάννης Σαρηγιαννίδης, δρ. Θ.,  ΕΔΙΠ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. – Αγιογράφος  

Παράλληλα θα παρουσιασθούν έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας των φοιτητών του εργαστηρίου αγιογραφίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και θα ακουσθούν Βυζαντινοί Ύμνοι και επίκαιρα τραγούδια από την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία «Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός», υπό την διεύθυνση του Χοράρχου κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως Ορθόδοξη Παρουσία 106,8fm», Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αδάμος. 
**Λόγω των ειδικών συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και υγειονομικής προστασίας κατά της Covid-19

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης