(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)  Λαγκαδά Ιωάννης: ''Να οικοδομήσουμε ένα κλίμα συνεργασίας και ενότητας''

Αναδημοσίευση από το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ρομφαία.

"Η λανθασμένη τοποθέτηση πάνω στο θέμα και η κριτική που ασκείται πάνω στην Εκκλησία είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε λίγο" - δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι "το σημαντικότερο είναι να οικοδομήσουμε ένα κλίμα συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί το όλο πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σεβασμό στο πρόσωπο του άλλου και με την λήψη μέτρων με τα οποία θα προφυλάξουμε τα άτομα που είναι ευπαθή".

"Η Εκκλησία δεν αντιστρατεύεται στους όρους της επιστήμης, απεναντίας συνεργάζεται και αυτό φαίνεται και μέσα από το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου" - συμπλήρωσε ο κ. Ιώαννης.

Ο Μητροπολίτης Λαγκάδα, μιλώντας για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, υπογράμμισε πως "η Εκκλησία έχει την τεκμηρίωση 2000 χρόνων, στα οποία αντιμετώπισε νοσήματα πολύ πιο σοβαρά όπως π.χ. το βακτηρίδιο της φυματίωσης και γνώρισα προσωπικά τον Ιερέα ο οποίος κοινωνούσε τους φυματικούς και μετά κατέλυε την Θεία Κοινωνία και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο συνέβει και με την νόσο του Hansen (λέπρα)."

"Στην Θεία Κοινωνία δεν εμφιλοχωρούν ούτε τα μικρόβια, ούτε όλες αυτές οι θεωρίες που αναπτύσσονται εξειδικευμένα σήμερα. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία των 2000 χρόνων" - συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Για τις ευπαθείς ομάδες ο Σεβασμιώτατος, τόνισε: "Οι ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στους χώρους της ευπάθειας, να προσέξουν την υγεία τους και η Εκκλησία και κατ' οίκον επισκέπτεται τους ασθενείς. Πότε η Εκκλησία δε ζήτησε από τους ασθενείς να έρθουν να εκκλησιαστούν."

"Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτή την ενότητα, αυτή τη συνεργασία και να μην επικρατήσει πανικός, ο οποίος θα επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Να διατηρήσουμε την δύναμη της πίστεώς μας" - πρόσθεσε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας