(Φωτογρ. Υλικό) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία - χειροτονίες εις τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου - Λητής

Κάντε κλικ εδώ για video και φωτογραφίες από το WebTV

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου, εις τον νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μελισσοχωρίου  και εν συνέχεια μεταβεί εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Δημητρίου του Μυροβλύτου, όπου και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος (Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης).

Την επομένη το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 9 του μηνός Απριλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, χοροστάτησε εις τον Εσπερινόν και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου εις τον ιστορικόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Αθανασίου-Λητής.

Κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονίαν του Ιεροδιακόνου π. Ιωσήφ Τσιβρά και την εις Διάκονον Χειροτονίαν του π. Νικολάου Σταυρόπουλου, πατρός τριών τέκνων, ο οποίος εισέρχεται στον Ιερόν Κλήρον της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά ως άμισθος Ιερεύς.

Στην ομιλία του προς τους ευσεβείς χριστιανούς που γέμισαν τον Ιερό Ναό, ώστε να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ανεφέρθη εκτενώς στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή και στα γεγονότα που διαδραματίζονται σ΄ αυτήν, τονίζοντας ότι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου δεν το μεταλαμβάνουμε ως έπαθλο των αγώνων μας και ό,τι και αν κάνουμε σ’ αυτήν τη ζωή είμεθα πολλοί μικροί για να πλησιάσουμε το έλεος και την αγάπη του Κυρίου.

Όμως, μέσα από την Χάριν που πηγάζει από τον Σταυρόν Του, μας απαλλάσσει από το θάνατο και τη φθορά που είναι ο καρπός και η συνέπεια της αμαρτίας.

Πρέπει, όπως σημείωσε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωάννης, να έχουμε σε όλη τη ζωή μας ομολογία του Χριστού.

Να μην Τον προδώσουμε, όπως Ιούδας, και να λέμε συνεχώς το «Μνήσθητι ἡμῶν, Δέσποτα, ὅταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου».

Μέσα, λοιπόν, από την καρδιά μας και με οδηγό την προσευχή, το ταπεινό φρόνημα και την επίγνωση της αμαρτωλότητός μας πρέπει να μπορούμε να πορευόμαστε εκ του ασφαλούς στο δρόμο που οδηγεί στη Σωτηρία.

Απευθυνόμενος με πατρικούς λόγους και νουθεσίες προς τους νεοχειροτονηθέντες, ο Σεβασμιώτατος Λαγκαδά κ. Ιωάννης τους συμβούλεψε με πατρικούς λόγους και νουθεσίες, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ακολουθήσουν τον Κύριον στον Σταυρόν, για να έχουν κλήρο στην Ανάσταση και στη ζωή την αιώνιο.

Αυτό το μήνυμα, λοιπόν, να το μεταφέρουν συνεχώς και με απλότητα στη ζωή των ανθρώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν ενώ παράλληλα η ζωή τους θα πρέπει να είναι αυτή που επιθυμεί ο Κύριος.

Μία ζωή δηλαδή θυσιαστική, μία ζωή αγάπης, μία ζωή δικαιοσύνης, καθαρότητας και Χριστιανικής μαρτυρίας.