(Δελτίο Τύπου) Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου εις την Ιερά Μονή Μεγάλου Βασιλείου – Αγίου Βασιλείου

Photo Gallery

Το απόγευμα της 31ης του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την Ιερά Μονή Μεγάλου Βασιλείου στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέσθηκε η ενθρόνισης του νέου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου, Ευσεβίου Σπουργίτη.

Κατά την σύντομη προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συνεχάρη τον νέο Ηγούμενο για την εκλογή του και τον ευχήθηκε καλή δύναμη για τα νέα του καθήκοντα τονίζοντας ότι παρόλο που οι δυσκολίες θα είναι πολλές αλλά με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες όχι μόνο τις δικιές του αλλά και των υπολοίπων Πατέρων θα τα καταφέρουν, ώστε η Ιερά Μονή του Αγίου Βασιλείου να καταστεί πρότυπο Μοναστήρι πνευματική οάσεως και πνευματικής αναγεννήσεως των Πιστών, ιδιαιτέρως δε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας