(19.01.2011)  Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στην ονομαστήρια εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιωάννης, επί τη ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου και κατόπιν προσκλήσεως , παρέστη στο Αρχιερατικό Σειλλήτουργο το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Σιδηροκάστρου.

Επίσης, συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, στο Θείο Λόγο που εκύρηξε, τόνισε: «Οι άγιοι της Εκκλησίας, μέσα στην καρδιά τους, ήταν μακριά από τα ανθρώπινα και τα καθημερινά, τις λύπες και τις χαρές.  Όλα, όμως, τα έβλεπαν μέσα από το πρίσμα τυρβάσεως κατοπτεύοντας προς το πρόσωπο του Θεού».

 Εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό και ο Άγιος Μακάριος μας καλεί να κάνουμε υπέρβαση των προσωπικών μας αδυναμιών. Ούτε στις χαρές να ενθαρρυνόμαστε, ούτε στις λύπες να απογοητευόμαστε. Και στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, πρέπει να έχουμε αισιοδοξία για το καλύτερο.»


Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο αναφερόμενος στο σύνολο του έργου που επιτελεί στη Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Φωτογραφικό Υλικό:Πηγή Φωτογραφιών www.romfea.gr