(Δελτίο Τύπου) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγ. Ακακίου Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης

Photo Gallery

Λαμπρά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Ακακίου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, εις τον ενοριακό Ναό του Αγίου Αθανασίου-Λητής, την 16η Αυγούστου ε.έ.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου, ενώ συμμετείχαν και πολλοί Ιερείς της Μητροπόλεως μας καθώς και από άλλες Μητροπόλεις με επικεφαλής τους Καθηγουμένους της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος – Πέντε Βρύσεων, π. Ισσάκ Τσαπόγλου και της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου-Νικήσιαννης π. Αθηναγόρας Ριγανάς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Παρούτογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο και στο Έργο του Αγίου Ακακίου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης, τονίζοντας ότι ο Άγιος Ακάκιος υπήρξε ένας φωταυγής αστέρας, ο οποίος με τους αγώνες του, την ταπείνωσή και το ασκητικό του πνεύμα αναδείχθηκε, με την χάρη του Χριστού, το νέκταρ των αρετών, το πολύτιμο σκεύος των θείων δωρεών του Αγίου Πνεύματος. Ο Άγιος με την ασκητική ζωή του καταξιώθηκε να γίνει το πανευώδες αλάβαστρο της θείας ευωδίας του Παναγίου Πνεύματος και θερμότατος πρεσβευτής των ψυχών. Αναδείχθηκε άξιος υπηρέτης του Θείου Λόγου και άξιος Ποιμένας και λειτουργός των θείων Μυστηρίων. Δία τούτο και δικαίως η Ιερά Μητρόπολη μας καυχάται εν Κυρίω, ότι εποίμανεν αυτήν τιούτος άγιος Αρχιερεύς.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβάσμιώτατος Ποιμενέαρχης μας κ.κ. Ιωάννης προέβει εις την Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου Ακακίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων στο οποίο και απεύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και νουθεσίας αναφέροντας ότι η Ιερωσύνη δεν είναι ένα απλό επάγγελμα ή ένα λειτούργημα, είναι η Τέχνη των Τεχνών και η Επιστήμη των Επιστημών όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Το έργο του Ιερέως είναι ότι πρέπει να πάρει τον άνθρωπο μέσα από τον κόσμο, να τον προσφέρει στον Θεό και παράλληλα να τον οδηγήσει εις την Θέωση ενώ κατέληξε την ομιλία του λέγοντας ότι πρέπει να κατανοήσουμε η Αγία μας Εκκλησία έχει ως σκοπό την θεραπεία και λόγος της είναι λόγος που οδηγεί στην αφύπνιση του τρόπου ζωής και σκέψεώς μας, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον π. Ακάκιο, η είσοδος του εις τα Άγια των Αγίων να είναι και προάγγελος της εισόδους του εις την Βασιλεία του Θεού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας