(Φωτογρ. Υλικό) Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Κυριακή Δ΄των Νηστειών στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Παρασκευής-Λαγκαδά

Photo Gallery

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Αγίας Παρασκευής-Λαγκαδά.

Στον γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερόν Ναόν τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με αφορμή την υπομονή που επέδειξε ο πατέρας του δαιμονιζόμενου νέου, ο οποίος επί έτη πολλά έβλεπε το παιδί του να ταλαιπωρείται και κοντά σε αυτό να θλίβεται και ο ίδιος αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής του Αγίου Νικολάου του Πλανά κατά τα οποία και ο ίδιος θλιβόταν από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και τις συγκυρίες της στιγμής τις οποίες όμως αντιμετώπιζε με υπομονή, ανδρεία και πάντοτε προσευχόμενος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, αφού συνεχάρη τον π. Ιερώνυμο για τον μεστό θεολογικών μηνυμάτων Θείο Λόγο του, παίρνοντας αφορμή από τη σημερινή ακουσθείσα Ευαγγελική Περικοπή, η οποία μας ομιλεί για έναν πονεμένο πατέρα που παρακαλεί τον Ιησού να γιατρέψει το άρρωστο παιδί του αλλά και από τη χειροθεσία δύο νέων παιδιών σε αναγνώστες που θα διακονούν το Ιερό Βήμα και το αναλόγιο του Ναού, κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στον Χριστό, στους Αγίους, στη ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας από μικρά, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι χρυσωμένα και γερά, έχοντας όλα εκείνα τα πνευματικά εφόδια για να αντιμετωπίσουν τους πειρασμούς και τα προβλήματα που θα προκύψουν. Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ευλογία που παρείχε, ώστε να κομισθεί η σεπτή κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά προς αγιασμό και ενίσχυση του πνευματικού αγώνος των κατοίκων της επαρχίας μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπου καθημερινώς προσέρχονται για να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία από έναν σύγχρονο Άγιο της εποχής μας, που διακρίθηκε για την ταπείνωση, την απλότητα και την αγιότητα του βίου του.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Λίστα Επικοινωνίας